در رسانه / فعالیت ۳ هزار مرکز مشاوره و روانشناختی بهزیستی با هدف بهبود سلامت روان

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی کشور از فعالیت حدود ۳ هزار مرکز مشاوره در کشور خبر داد و گفت: توسعه خدمات مشاوره‌ای و روان‌شناختی و تسهیل دسترسی مردم به این خدمات، به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار، از اولویت‌های بهزیستی است.

سیدحسن موسوی چلک سه‌شنبه ۲۸ مرداد در حاشیه سفر به آذربایجان‌غربی در نشست خبری با اصحاب رسانه با تشریح برنامه‌های این سازمان در حوزه سلامت روان اظهار کرد: بخشی از افرادی که نیازمند خدمات مشاوره هستند، توان پرداخت هزینه‌های آن را ندارند؛ از این رو بهزیستی با استفاده از ظرفیت مراکز مشاوره و پرداخت یارانه خدمات، حمایت از این گروه‌ها را دنبال می‌کند.

وی همچنین به اجرای برنامه‌های پیشگیرانه در مناطق کم‌برخوردار اشاره کرد و گفت: در قالب طرح «۲۰۲۰» ارائه خدمات مشاوره، آموزش و آگاه‌سازی در مناطق هدف دنبال می‌شود و هدف این است که خدمات سلامت روان و پیشگیری، در دسترس مردم مناطق کم‌برخوردار قرار گیرد.

موسوی چلک با اشاره به ظرفیت گروه‌های داوطلب در حوزه سلامت روان گفت: این گروه‌ها بیش از سه دهه است که در کشور فعالیت می‌کنند و عمدتاً از نیروهای داوطلب آموزش‌دیده تشکیل شده‌اند. توسعه این ظرفیت‌ها و گسترش خطوط مشاوره از برنامه‌های ما برای افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت روان است.

ضرورت پوشش بیمه‌ای خدمات مشاوره

وی با تأکید بر ضرورت توسعه پوشش بیمه‌ای خدمات مشاوره و روان‌شناختی اظهار کرد: موضوع پوشش بیمه‌ای این خدمات را در جلسات مرتبط با بودجه و همچنین از طریق مکاتبه با دستگاه‌های مسئول پیگیری کرده‌ایم.

موسوی چلک افزود: بر اساس گزارش وزارت بهداشت، حدود ۲۳ تا ۲۵ درصد مردم نیازمند توجه و دریافت خدمات مرتبط با سلامت روان هستند و به همین دلیل ضروری است خدمات مشاوره و روان‌شناختی نیز در نظام بیمه‌ای کشور جایگاه مناسب‌تری پیدا کند.

این مسئول تصریح کرد: اگر نتوانیم دسترسی مردم به خدمات مشاوره‌ای، روان‌شناختی و پیشگیرانه را با حمایت بیمه‌ها افزایش دهیم، در آینده هزینه‌های بیشتری به خانواده و جامعه تحمیل خواهد شد؛ بنابراین توسعه پوشش بیمه‌ای این خدمات یک ضرورت است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت بهزیستی در حوزه اعتیاد گفت: درمان اعتیاد تنها بخشی از مسیر بهبودی است و حمایت‌های خانوادگی و اجتماعی پس از درمان نیز اهمیت زیادی دارد.

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی افزود: یکی از چالش‌های موجود این است که برخی افراد پس از خروج از مراکز درمانی، حمایت کافی از سوی خانواده یا جامعه دریافت نمی‌کنند و همین مسئله می‌تواند بازگشت آنان به زندگی عادی را دشوار کند.هر چه فاصله فرد از خانواده و محیط اجتماعی بیشتر شود، فرایند بازتوانی پیچیده‌تر خواهد شد؛ بنابراین باید در کنار درمان، حمایت‌های اجتماعی و خانوادگی نیز تقویت شود.

افزایش ۵۰ درصدی مستمری مددجویان

موسوی چلک درباره حمایت‌های معیشتی از مددجویان گفت: با وجود محدودیت‌های بودجه‌ای، مستمری مددجویان در سال جاری حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است.

این مسئول افزود: با وجود این افزایش، به دلیل تعداد بالای ذی‌نفعان، همچنان مطالبات و نیازهای قابل توجهی در این حوزه وجود دارد و اجرای کامل قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت از مطالبات جدی سازمان بهزیستی است.

وی همچنین از پیگیری اعتبارات حق پرستاری خبر داد و گفت: با همکاری سازمان برنامه و بودجه، اعتبارات این بخش نیز تأمین شده و میزان پرداخت‌ها افزایش یافته است.
توسعه اورژانس اجتماعی

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به توسعه اورژانس اجتماعی اظهار کرد: پس از سال‌ها امکان توسعه این بخش فراهم شد و ۲۹ دستگاه خودرو به ناوگان اورژانس اجتماعی اضافه شده است. امسال نیز با پیش‌بینی اعتبارات لازم، توسعه این ناوگان ادامه پیدا می‌کند.

وی درباره خانه‌های امن و مراکز نگهداری موقت نیز گفت: تلاش سازمان این است که زنان خشونت‌دیده و افرادی که نیازمند محیط امن هستند، از خدمات لازم برخوردار شوند و فرد نیازمند خدمت به دلیل نبود ظرفیت، از حمایت محروم نماند.
حمایت از کودک به جای جمع‌آوری کودکان کار

موسوی چلک درباره کودکان کار و خیابان نیز گفت: سیاست سازمان بهزیستی، جمع‌آوری صرف کودکان از خیابان نیست، بلکه شناسایی، جذب، پذیرش تخصصی، غربالگری، ارجاع و حمایت از کودک و خانواده را دنبال می‌کنیم.

وی افزود: بیش از ۸۰ تا ۸۵ درصد کودکان کار با خانواده‌های خود ارتباط دارند و عمدتاً به دلیل مسائل معیشتی وارد خیابان می‌شوند؛ بنابراین حمایت از خانواده و توجه به ریشه‌های اقتصادی و اجتماعی این پدیده، بخش مهمی از راهکار حل مسئله کودکان کار است.

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی با اشاره به قانون کار خاطرنشان کرد: اشتغال کودکان زیر ۱۵ سال ممنوع است و برای نوجوانان ۱۵ تا ۱۸ سال نیز شرایط و محدودیت‌های مشخصی در قانون پیش‌بینی شده است و فعالیت آنان نباید به سلامت جسم و روانشان آسیب وارد کند.

کد خبر 200771

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 11 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد